Lichtadvies of merkonafhankelijk consult

Lichtadvies of merkonafhankelijk consult

Het mag duidelijk zijn dat, ook al hebben beide vraagstukken betrekking op verlichting, een nieuw ontwerp voor een logistieke hal  in Nederland een totaal andere wereld is dan een locatie opname (site-survey) van een bestaande installatie van een vestiging van een multinational in een Afrikaans land.

Steeds vaker maken we mee dat bedrijven over willen schakelen op LED verlichting vanwege kosten besparingen op de energierekening. Uitgaande van alleen de energiebesparing zijn investeringen vaak niet haalbaar omdat de terugverdientijd van de investering te lang is.

Energiebesparing maakt slechts een klein onderdeel uit van de mogelijk realiseerbare besparingen. Zaken zoals vermindering van CO2 uitstoot, vermindering van personeelsuitval (veiligheid) en verbetering van de kwaliteit van het eindproduct hebben naast de genoemde energiebesparing  invloed op de haalbaarheid van investeren.

Het is dan ook onze uitdaging om alle aspecten van een consult of advies te vertalen naar een rapportage waarbij de doelstelling een succesvol project is.

We hanteren naast de genoemde trapsgewijze benadering van klanten, klantvragen en problemen in het tabblad introductie ook een trapsgewijze manier van het verwerken van aanvragen en het oplossen van verlichtingsvraagstukken.

Onze “menukaart” zoals wij ons aanbod van diensten en services noemen maakt het mogelijk klanten of opdrachtgevers te bedienen op en tot het gewenste niveau.

Het mag duidelijk zijn dat al onze adviezen en consults uitgaan van de geldende normen en eisen of het nu de algemene verlichting, de buitenverlichting of de noodverlichting betreft.  Normen die specifiek gelden voor bepaalde industrieën zoals IFS, HACCP en ATX worden zeker niet vergeten.

Mocht een opdrachtgever zelf geen standaard hebben qua eisen aan de verlichting of een gestandaardiseerd merkenpakket dan hebben we ook hier de mogelijkheden bedrijven te begeleiden in het opstellen van een standaard- en merkenbeleid (Brandreview).

We ervaren steeds vaker dat klanten en opdrachtgevers geld besparen door oriëntatie binnen het gebied van de mogelijkheden, uitdagingen en valkuilen van nieuwe verlichting. Geld dat zeker een bijdrage kan leveren aan de haalbaarheid van investeren.