Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (Corporate Social Responsibility) is vandaag de dag niet meer weg te denken. Of het nu een lokale fabrikant van houten kozijnen is of een multinational die bier brouwt in de Ivoorkust, iedereen heeft wel een (meerjaren) plan om binnen een bepaalde periode te voldoen aan eisen die zijn opgelegd door de overheid of eisen die worden opgelegd vanuit de branche waarin men actief is.

Veel bedrijven hebben een zogenaamd groen hoofdstuk (Green Chapter) waarin ze zichzelf doelstelling opleggen. Hier spelen we als adviseurs en consultants ook een grote rol. Het heeft niet alleen te maken met vermindering van energiekosten maar ook met milieueisen, kwaliteit van werkomgeving, het welzijn van personeel en CO2 uitstoot.

Het plakken van een groen blaadje op een folder door een fabrikant is in onze ogen niet genoeg. Wij zien graag, vanuit onze rol als begeleiders van opdrachtgevers, het bewijs.

Wordt het groene blaadje niet gebruikt als marketingtrucje om klanten te verleiden tot aankopen? Hoe ziet het groene hoofdstuk van de fabrikant er zelf eruit? Is er sprake van kinderarbeid? Al deze vragen (en meer) nemen wij mee als klanten of opdrachtgevers ons inhuren.